- Voortaan is het mogelijk om bestaande plannen in te voeren. Zowel voor de projectcontour als voor de lokalisatie van zowel nieuwe verharding als van adaptieve maatregelen kunnen shapefiles opgeladen worden, en indien gewenst verder aangepast in de PROJECT-tool zelf (bv. bij iteratief ontwerp).
- Extra ingetekend voorbeeldproject toegevoegd (De Motten in Tongeren), te raadplegen via pop-up bij opstarten tool of na aanklikken “Voorbeeldprojecten” rechts boven.
- Extra maatregel toegevoegd: ‘boomschaduwgroep’ voor een oppervlakte van meerdere bomen met aaneensluitende kruinen (bomenrij, bos(je) enz.).
- Maatregel blauwgroen dak voortaan te dimensioneren op volumebasis (in plaats van oppervlaktebasis).
- Maatregel hemelwaterput voortaan in te tekenen als punt met bijhorende diameter errond (in plaats van polygoon).
- Korte duiding toegevoegd bij berekende (investerings)kost.
- Slotscherm met scores toont nu ook de oppervlakte van het projectgebied.
- Slotscherm met scores toont voortaan ook datum laatste scoreberekening en bijhorende versie PROJECT-tool.
- Diverse kleine aanpassingen.
Feiten & cijfers
Beleid
Diensten & producten
Projecten
Tips
Release notes PROJECT-tool
Overzicht van de gerealiseerde functionaliteiten, bug fixes en wijzigingen voor de PROJECT-tool.
Versie V2.2 - 17/06/2024
Versie V2.1 - 09/04/2024
- De meetlat toont ook de oppervlakte van het ingetekende projectgebied of de ingetekende maatregel.
- Ook de bodembedekkingskaart (versie 2018) kan als achtgrondkaart geselecteerd worden.
- Andere kleinere aanpassingen.
Versie V1.1 & V1.2 - 18/04/2023
- Een introductie-scherm werd toegevoegd, waarin voor een 5-tal projecten een adaptatiescore als voorbeeld is uitgewerkt.
- Bij de knop “Achtergrond en extra kaarten”, is het voortaan mogelijk om via WMS andere kaarten toe te voegen, bv. andere kaarten uit de kaartencatalogus van het Klimaatportaal of van andere providers van geografische webdiensten.
- De legende van de achtergrondkaart “Bodembedekking 2018” wordt voortaan correct gevisualiseerd.
- Een extra meetlat-knop werd toegevoegd om afstanden te kunnen bepalen en hierdoor bv. maatregelen preciezer te kunnen positioneren op de kaart.
- Bij het intekenen van maatregelen wordt de oppervlakte van polygonen weergegeven op de kaart en wordt deze ook bewaard in het eigenschappenveld van de maatregel. Oppervlaktes in m², worden getoond tot 2 getallen na de komma.
- De ‘meer info’ link bij maatregelen opent voortaan in een nieuw tabblad.
- De minimum-oppervlakte van een projectgebied werd verlaagd van 500m² naar 300m².
- De maatregel “boomschaduw” wordt op de kaart gevisualiseerd door een punt met een omliggende cirkel die schaalgetrouw wordt getekend.
- Bij het intekenen van maatregelen op heel hoge resolutie, werd de snapping aangepast zodat deze niet te gevoelig reageert en onbedoeld verspringt naar dichtbij gelegen objecten.
- De berekening van de adaptatiescore hittestress werd gecorrigeerd zodat in gebieden die onder de hittedrempels blijven de score-berekening vertrekt van correct geëxtrapoleerde waarden voor 2050.
- De berekening van de adaptatiescore voor droogte en wateroverlast gebeurt via look-up tabellen die qua bereik van de indicatoren (o.a. vullingsdiepte) werden uitgebreid.
- De resultaat-pagina toont naast de 4 systeem-indicatoren voor de ontworpen toestand ook het verschil t.o.v. de huidige toestand.
- De resultaat-pagina werd herschikt voor een betere leesbaarheid.